OMDAT  BUREN  BELANGRIJK  ZIJN

 

 

 17 september 2024

Les Quatre au Quai

Voorstelling: 'Avec des cheveux'

locatie: zaal Cocteau

Jan Palfijnstraat, 17 Gent

22 euro

incl. gratis consumptie na de voorstelling

Betaling is bewijs van inschrijving: 

BE49 7350 4000 1471  van Portus aan de Reep

 

Les Quatre au Quai is een cabaretcollectief 

Een gemeenschappelijke (haat-) liefde voor het Franse chansonrepertoire is het uitgangspunt. Een eerste voorstelling gaat in première tijdens de Gentse Feesten van 2015 in het vroegere ‘Quai des Arts’, wat meteen de naam van dit collectief verklaart.

Het vriendenproject blijkt een groot succes te zijn, en op algemene vraag van het publiek blijft het niet bij het oorspronkelijke plan om 'Alors On Chante' enkel op die Gentse Feesten te spelen, maar gaat de voorstelling toeren. 

Na opvoeringen in de rest van het land kwam er een nieuwe voorstelling van Les Quatre au Quai, met als titel ‘Scène Sur Seine’ en in 2019 'Entre Les Lignes', een derde schot in de roos. Deze laatste voorstelling staat nog steeds regelmatig op het programma, en in 2023 kwam daar ook nog eens 'Carrément' bij. In 2024 lanceren we onze schoolvoorstelling 'Avec Des Cheveux' en herwerken we dit voor Portus aan de Reep waarvan de première gebracht zal worden op 17 september ek in zaal Cocteau. 

 

Voorstelling: Avec des cheveux:

Het cabaretcollectief van Les Quatre au Quai vonden elkaar in onze gedeelde haat-liefdeverhouding met de Franse taal en maakten precies daarover een muzikale voorstelling met als rode draad: la chanson française en persoonlijke verhalen over Frans en Frans leren... Ludiek, uniek en met veel muziek!
Is 't theater? Is 't cabaret?  't Is à la française, avec beaucoup de cheveux!